Så här går det till

Fil 2015-07-12 22 11 52Du är välkommen till Äppelblommans musteri när dina äpplena har mognat. Vi krossar och pressar  äpplena, därefter pastöriseras musten och levereras i praktiska treliters bag-in-box. Pastöriseringen ger en hållbarhet på minst ett år i rumstemperatur. Öppnad förpackning håller minst en månad.

Du behöver ha minst 40 kg äpplena för att boka tid, vilket är fyra välfyllda papperskassar. Och vi garanterar att varje kund får must från sina egna äpplen, Du kan själv komma in i musteriet och följa processen. Självklart använder vi inga tillsatser utan din must blir 100-procentigt ren.

Kostnaden är 75 kr tre liter, inklusive en miljövänlig bag-in-box och moms. Din must blir klar på 25-30 minuter och du kan kan förstås komma tillbaka och hämta den vid ett senare tillfällen om du inte vill vänta.

Att tänka på …

…sommaräpplena kan vara svåra att musta, men självklart går det. Viktigt att tänka på att Transparente Blanche och liknande sorter inte blir övermogna. Plocka gärna direkt från träden och musta så snart som möjligt.

…ett bra tips är att blanda två, eller flera, äppelsorter.

…för höst- och sommaräpplen behöver du inte ha bråttom att ta dina äpplen till mustning. Ett omoget äpple har inte hunnit utveckla den sötma som ger så god must. Ett omoget äpple kan du känna igen på att kärnorna inte har hunnit bli bruna utan fortfarande är vita.

…om du är rädd för att äpplena ska skadas när de fallit ned på marken kan du låta dem mogna någon vecka i kassar.

…det är ingen fara om äpplena blivit lite fula och mindre skador på fallfrukter är ingen fara. Men övermogna äpplen tar vi inte emot, dels blir inte smaken riktigt bra, dels fastnar de krossade äpplen lätt i våra filter och sätter igen dessa.

…ett övermoget äpple är mjukt och knastrar inte när du biter i det.

 

En kommentar till “Så här går det till”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.