Fri hemkörning av must

13 feb: 2016 bjöd på en fantastisk äppelsäsong och vi på Äppelblommans musteri fick jobba sju dagar i veckan under lång tid. Men vi trivdes och jag kan återigen konstatera vilken glädje det är, och vilken energi man får, med så många positiva kunder.

Det finns en tydlig trend att människor med egna äppelträd inser att det är både roligt och nyttigt att ta hand om sina äpplen i stället för att slänga dem i skogen eller köra till Returen. Alla undersökningar som gjorts visar den stora skillnaden mellan svenska och importerade äpplen. I Sverige har vi ju helt andra krav på besprutning och därmed risk för farliga, och ofta cancerframkallade bekämpningsmedel. I de flesta svenska trädgårdar är det ju i praktiken ekologiska äpplen som växer. I den mån vi på Äppelblomman inte plockar äpplen till den egenproducerade musten köper vi svenska äpplen från Kivik, Österlen.

Vintern betyder förstås att vi går på sparlåga, men det är en del aktiviteter med renovering och översyn: Den gamla golvmattan är utriven och en ny är på plats, väggar och tak ska målas om och maskinerna servas.
Vi hade närmare 1 000 boxar i lagret från senaste mustningen i mitten av november. Men lagret minskar snabbt och det blir antagligen dags för en ny mustning i slutet av mars. Vi har i dag ingen direktförsäljning på musteriet, men om du beställer minst fem boxar och bor i Södertäljes närhet får du fri hemkörning av musten.

Det är också ett ökat intresse för ungdomslag i idrott och skolklasser att sälja Äppelblommans must och därmed tjäna en bra slant till lagkassan eller skolresan. Klicka här för mer information.

Äppelblommans must kan du också köpa i Södertälje på Coop Forum och Coop Folkparken, liksom hos ICA i Järna, på Mångfaldens Hus i Turinge och Saluhallen i Tumba.

appelblomman-skylt

Hitta hit: Vi finns hos Trädgårn i Mellansverige, Linavägen. Åk till Enhörnaleden, Södertälje. Vid Södertälje Ridklubb följ skylt till höger.

För mer information och kontakt vänd dig till Jan Blomgren, jan@appelblomman.se, telefon 070 635 65 18.

2 reaktioner på ”Fri hemkörning av must”

  1. Hej!

    Jag har fått must från er i present, den var fantastisk!
    Jag undrar om ni har must till försäljning eller om jag måste ha egna äpplen att lämna in? Om ni har must till försäljning, vad kostar den och har ni öppet på torsdag eftermiddag, jag passerar Södertälje då!

    1. Hej. Musteriet är stängt under vintern. Du kan köpa den på mångfaldens Hus(vid avfart nykvarn) el på Coop forum (intill scaniarinken). Jag levererar vid köp av minst boxar inom södertäljeregionen, hälsar jan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *